-----

Jyllands-Posten søger kulturredaktør
Jobbeskrivelse

Virksomhed: Jyllands-Posten
Jobtitel: Jyllands-Posten søger kulturredaktør
Jobtype: Fuldtid
Sted: Østjylland
Kategori: Journalistik// Redaktør
Jyllands-Posten søger kulturredaktør

For et lille år siden blev hele Jyllands-Postens kulturredaktion samlet i bladhuset i Viby for herfra at dække dansk kulturliv, kulturpolitik og kulturfænomener i hele Danmark.

Båret af uafhængighed og troværdighed behandler vi kulturen kærligt og kritisk. Om det gælder nyheder, reportager, baggrund, oplevelsesorienterede tendenshistorier, det levede liv eller interview er vores tilgang fordomsfri og nysgerrig, men naturligvis også kritisk. Det gælder, hvad enten det drejer sig om udviklingen på store kulturinstitutioner som Det Kongelige Teater, kultur- og mediepolitiske tiltag, vækstlagene i dansk kulturliv rundt omkring i landet eller internationale kulturfænomener. Som i al Jyllands-Postens journalistik søger kulturredaktionen substansen i den enkelte historie for som læsernes ambassadør at udlægge og forklarer sammenhænge.

Vi søger nu en ny kulturredaktør til at stå i spidsen for denne udvikling. Vi forestiller os, at du har en solid journalistisk baggrund og indsigt i dansk kulturliv. Det vigtigste er, at du med overblik og iderigdom kan lede en redaktion på seks medarbejdere, der passioneret ser det som sin fornemste opgave hver dag at gøre læserne klogere på kulturen og dens betydning for forståelse af både samtid og fortid.

Du skal med andre ord have et stærkt blik for både tyngde og lethed, så Jyllands-Postens kulturdækning formår at balancere mellem det folkelige og det elitære. Kulturjournalistikken skal både underholde, oplyse og konfrontere læserne med indsigter, fænomener og idéer, som man måske ikke havde tænkt over – altid med den gode formidling, der ikke gør tingene unødigt komplicerede eller indforståede, i centrum. Hvis du samtidig har et godt netværk i dansk kulturliv, vil det bestemt heller ikke trække ned.

Du vil være spillende træner. Du vil have ansvaret for planlægningen af de daglige kultursider, og du skal heller ikke være bange for selv at gå til tastaturet og bidrage med historier. Samtidig vil du også skulle være bindeled for Jyllands-Postens mange højtkvalificerede anmeldere inden for litteratur, kunst, film og musik, så vi sikrer, at de rette anmeldelser til rette tid finder vej til Jyllands-Postens spalter.

Udviklingen af de digitale platforme og den digitale journalistik er helt central på Jyllands-Posten. Derfor vil kendskab, kundskab og ambition om levende fortælleformer i lyd, grafik og i billeder også være en helt central kvalifikation.

Der er ansøgningsfrist til stillingen fredag den 25. oktober kl. 12. Der søges via dette link:

Har du spørgsmål til stillingen kan du kontakte fungerende kulturredaktør Palle Weis på palle.weis@jp.dk eller 2019 4216 og ansvarshavende chefredaktør Jacob Nybroe på jacob.nybroe@jp.dk eller 20194004.

Online dato: 09-10-2019
Ansøgningsfrist: 25-10-2019 kl. 12:00


Skriv gerne i din ansøgning, at du så jobbet på Mediajob.dk

SØG STILLINGEN