-----

PRESSERÅDGIVER
Jobbeskrivelse

Virksomhed: Forsvarsministeriet
Jobtitel: PRESSERÅDGIVER
Jobtype: Fuldtid
Sted: Storkøbenhavn
Kategori: Kommunikation & PR// Rådgivning
PRESSERÅDGIVER

Erfaren presserådgiver til Forsvarsministeriet

Har du erfaring med pressehåndtering og har blik for de gode historier? Følger du tæt med i nyhedsstrømmen og det politiske liv? Trives du i et omskifteligt tempo og er du god til at tænke både hurtigt, strategisk og langsigtet?

Så er du måske Forsvarsministeriets Presse- og Kommunikationsenheds nye medarbejder.

Om os
Presse- og Kommunikationsenheden er en del af Minister- og Ledelsessekretariatet og varetager pressebetjeningen af ministeren og Forsvarsministeriets departement. Desuden er enheden ansvarlig for ministeriets interne og eksterne kommunikation samt for departementets koordination og styring af den strategiske, koncernfælles kommunikation.

Som vores nye kollega bliver du en del af et team på seks presse- og kommunikationsmedarbejdere og to studenter, hvoraf to af os arbejder med pressebetjening og resten af holdet med kommunikation, SoMe, medieovervågning og web. Du får også et tæt samarbejde med de øvrige medarbejdere i minister- og ledelsessekretariatet.

Om stillingen
Din primære opgave vil være den daglige pressehåndtering. Du vil skulle tage imod pressehenvendelser til ministeriet og ministeren samt koordinere og rådgive omkring pressebesvarelser. Endvidere skal du kunne se de gode historier og være med til at tilrettelægge presseudmeldinger.

Vi følger mediernes døgnrytme, så mange henvendelser sker uden for normal arbejdstid og du skal derfor være indstillet på skiftende arbejdstider.

Du vil også skulle følge ministeren på rejser til de danske soldater i internationale operationer, tjenestestedsbesøg herhjemme og til møder.

Du vil indgå i en fast vagtordning med vores to presserådgivere og samarbejder dagligt med vores fagkontorer. Du har også en tæt dialog med ministeren og dennes særlige rådgiver.

Foruden dag-til-dag håndtering af pressehenvendelser og presserådgivning, kommer du også til at indgå i vores mere langsigtede ideudvikling og planlægning.

Produktion af pressemeddelelser, debatindlæg, indhold til vores sociale medieplatforme, taler samt besvarelse af borgerhenvendelser indgår også i dine opgaver.

Om dig
Vi forventer at du er uddannet journalist, cand.comm. eller har en anden relevant kommunikationsfaglig uddannelse.

Du kommer sikkert fra en større politisk styret virksomhed, eller et nyhedsmedie og har solid erfaring med pressehåndtering og interesserer dig for det politiske liv.

Du kan rådgive vores beslutningstagere i forbindelse med pressekontakt og er vant til at samarbejde med mange forskellige faggrupper.

Du skriver godt og hurtigt og har erfaring med udarbejdelse af pressemeddelelser såvel som længere indlæg.

Du er også vant til at producere indhold til de sociale medier og er ikke bleg for at klippe en kort video sammen, mens du er på farten.

Og så er du selvfølgelig god til at skabe overblik, serviceminded og udadvendt. Du ved også af erfaring, at du trives med et til tider højt tempo og kan arbejde under pres uden at det går udover dit gode humør.

Ansættelsesvilkår
Du bliver ansat og aflønnet i henhold til den enhver tid gældende overenskomst mellem Finansministeriet og relevant forhandlingsberettiget organisation. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg i overensstemmelse med de stillede krav og dine kvalifikationer.

Der er til stillingen knyttet en arbejdsgiver finansieret pensionsordning

Som ansat i Forsvarsministeriet er du omfattet af nogle særlige vilkår. Det betyder blandt andet, at du skal kunne sikkerhedsgodkendes og opretholde denne godkendelse under hele ansættelsesforløbet.

Dit daglige tjenestested er Forsvarsministeriets Departement, Holmens Kanal 9, København. K.

KONTAKT OG ANSØGNING
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte chef for minister- og ledelsessekretariatet Kristoffer Breindal tlf. 728 10510.
Hvis du har spørgsmål til løn og ansættelsesvilkår, kan du kontakte HR-konsulent ved Forsvarsministeriets Personalestyrelse Jane Provstgaard Knudsen på tlf. 7281 9129.

Ansøgningsfristen er 5. april.
Samtaler forventes afholdt snarest muligt derefter.

Du kan søge stillingen via nedenstående link.
Stillingen er ledig til besættelse snarest.
Vi vil bede dig om at søge stillingen via linket. Hvis det ikke er muligt for dig at scanne og vedhæfte relevante dokumenter, må du gerne tage dem med til en eventuel samtale.

Forsvarsministeriets ministerområde er en mangfoldig arbejdsplads, og vi vil gerne afspejle det omkringliggende samfund. Vi opfordrer derfor alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge stillingen, fordi vi tror på, at forskellighed styrker opgaveløsningen gennem dynamik og nytænkning.

OM FORSVARSMINISTERIETS DEPARTEMENT
Forsvarsministeriets departement har to hovedopgaver. Den ene handler om ministerbetjening og politikudvikling, hvor vi betjener Forsvarsministeren og understøtter udviklingen af en visionær dansk forsvars-, sikkerheds- og beredskabspolitik. Den anden hovedopgave er ledelse og styring af ministerområdet, hvor vi bl.a. fører tilsyn med, at den økonomiske og aktivitetsmæssige styring inden for ministerområdet tilrettelægges effektivt og inden for de fastsatte rammer.

Vi er tæt på den politiske beslutningsproces, udsynet er internationalt, og vi skal inddrage hele ministerområdets behov, når vi løser en opgave. Ikke to dage er ens, og arbejdstempoet er højt.
Vi er godt 440 medarbejdere – nogen med en kontoruddannelse eller en akademisk baggrund, andre med en militær baggrund og uddannelse. Til daglig arbejder vi enten i København K eller ved en af de decentrale økonomifunktioner ved vores styrelser og myndigheder rundt om i landet.

Læs mere om Forsvarsministeriet som arbejdsplads på www.fmn.dk

ANSØGNINGSFORLØBET

ANSØGNING
Ansøgningen skal sendes elektronisk via linket i selve jobannoncen – på den måde sikres det, at vi får alle relevante oplysninger fra dig. Efter du har sendt din ansøgning, modtager du umiddelbart efter en modtagelsesbekræftelse på mail.

VURDERING AF DIN ANSØGNING
Efter ansøgningsfristens udløb bliver alle ansøgningerne behandlet og vurderet. Efter endt behandling inviteres relevante kandidater til samtale. Vi modtager ofte mange ansøgninger, så det kan hænde, at behandlingen tager lidt ekstra tid.

SAMTALER
Vi inviterer normalt 3-4 kandidater til hver samtale. Til samtalen ønsker vi, at du får et grundigt indtryk af os og vi ønsker samtidig at høre mere om din faglighed, men også hvem der er personen bag cv’et.

TILBAGEMELDING
Når vi har fundet den rette kandidat til jobbet, orienterer vi alle der har været til samtale hurtigst muligt.

Online dato: 20-03-2020
Ansøgningsfrist: 05-04-2020 kl. 23:59


Skriv gerne i din ansøgning, at du så jobbet på Mediajob.dk

SØG STILLINGEN